Ladataan Tapahtumat

AUF: KAIKEN MAAILMAN MUSIIKKIA – Barokista Hollywoodiin

15.9.2020 klo 19:00

Ti 15.9.2020 klo 19.00

Musiikkitalo, Helsinki

 

Kolmen huippuorkesterin – Kamariorkesteri Avantin, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Suomalaisen barokkiorkesteri FiBO:n yhteiskonserttiin Musiikkitalossa ti 15.9. tulee muutoksia, joilla varmistetaan turvallinen konserttielämys niin asiakkaille, muusikoille kuin henkilökunnallekin.

Konsertin väliaika ja ennakkotilaisuus poistuvat. Konsertti alkaa klo 19:00 ja päättyy n. klo 20:30.

UMO Helsinki Jazz Orchestran ohjelmisto muuttuu ja kokoonpano pienenee. Avantin ja FiBOn ohjelmistot pysyvät ennallaan. Lue tarkemmat tiedot ohjelmasta alta.

Katsomossa istutaan turvavälein, jolloin saliin myydään vain hyvin rajoitettu määrä konserttilippuja. Tästä syystä kaikkien aiemmin lipun ostaneiden tulee vaihtaa liput. Liput voi vaihtaa uusille paikoille veloituksetta Musiikkitalon lipunmyynnissä asioimalla tai soittamalla.

  • Puhelimitse Musiikkitalon lipunmyynti palvelee vaihtoasioissa arkisin ma–pe klo 9–11 numerossa: 020 7070 437. Soittajahinnat: Kiinteästä verkosta 8,35 snt/puh + 7,02 snt/min, matkapuhelimesta 8,35 snt/puh + 17,17 snt/min, ulkomailta tavallinen ulkomaanpuheluhinta. Puhelimitse vaihdettu lippu toimitetaan e-lippuna sähköpostiin.
  • Paikan päällä Musiikkitalon lipunmyynti palvelee arkisin ma–pe klo 9–18 ja la klo 10–17.

Lisätietoja osoitteessa: musiikkitalo.fi

 

Avanti! ja maailman ensimmäinen foley-konsertto

Sami Klemolan sävellys Jack and the Specifics on tehty foley-artistille ja kamariorkesterille. Kyseessä on tiettävästi ensimmäinen kerta, kun konserton solistiset osat on kirjoitettu foley-artistille, tässä tapauksessa Heikki Kossille. Kossi on elokuvien ääniraitoihin muun muassa askelten kopinaa ja ovien narinaa loihtiva äänitaiteilija. Kossi on työskennellyt kymmenissä suomalaisissa elokuvissa ja niittänyt menestystä myös kansainvälisesti. Hän tekee foley-äänet livenä konserttitilanteessa. Visuaalinen elementti onkin vahvasti mukana, kun Avantin kanssa esiintyvä Kossi tuo mukanaan valtavan kioskillisen tavaraa, josta hän tuottaa ääniä. Teoksessa esiintyy myös tanssija Emmi Pennanen.

 

UMO Helsinki Duo ja elokuvamusiikkia kahdelta aikakaudelta

UMO Helsinki Jazz Orchestran alkuperäinen ohjelmisto vaihtuu. Big band -kokoonpanon sijaan kuullaan UMO Helsingin riveistä koottua duoa Kasperi Sarikoski (pasuuna) ja Seppo Kantonen (piano), jotka taituroivat elokuvamusiikkia kahdelta eri aikakaudelta.

UMO Helsinki Duo aloittaa konsertin Bob Telsonin sävellyksellä Calling You (1987) elokuvasta Bagdad Cafe. Tämä alun perin Jevetta Steelen levyttämä ja sittemmin mm. Celine Dionin, Natalie Colen ja Paul Youngin coveroima herkkä balladi syntyy uudelleen pasuunan ja pianon liitossa.

Kasariballadista siirrytään 1920-luvun jazziin Duke Ellingtonin ja James ”Bubber” Mileyn sävellyksellä Black and Tan Fantasy (1927). Tämä Ellingtonin uran alkupuolen teos, jossa Mileyn melodiset ideat pääsevät valloilleen, soi sittemmin myös lyhytelokuvassa Black and Tan.

UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa monenlaista musiikkia jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. 

umohelsinki.fi

 

Suomalainen barokkiorkesteri yhdistää mennyttä ja nykyaikaa

Menneisyyden ja nykyisyyden välimatka on lyhyt – joskus hiuksenhieno. Barokin ystäville tuttuakin tutummasta Vivaldin Neljästä vuodenajasta kuullaan korvia avaava versio, kun Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) päättää konsertin Max Richterin vuonna 2012 kantaesitettyyn Four Seasons Recomposed -teokseen. Se mallintaa Neljä vuodenaikaa -konsertot minimalistishenkisiksi remixeiksi. Välillä Vivaldi ja Richter käyvät yhtä jalkaa, välillä Richter nyrjäyttää musiikin oivaltavaan kulmaan tai venyttää sitä toiston avulla kosmisiksi barokkimaisemiksi. Uudelleenväritettyjen harmoniapohjien ja elektronisia sointimattoja muistuttavien pintojen tuloksena on korvia hivelevää ja älykkäästi toteutettua ambient-Vivaldia. Antti Tikkasen ja Suomalaisen barokkiorkesterin tulkinta teoksesta vie FiBOn Keski-Eurooppaan ensi vuonna, mikäli koronatilanne mahdollistaa esiintymiset.

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) tunnetaan taidokkaista esityksistään, rohkeista ja innovatiivisista työskentelytavoistaan ja luovasta ohjelmistosuunnittelustaan.
fibo.fi

 

Konsertti on osa AUF-yhteistyötä, jota Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomalainen barokkiorkesteri ovat tehneet syksystä 2017.

 

15.9.2020 klo 19.00 Helsingin Musiikkitalo

 

UMO Helsinki Duo: Kasperi Sarikoski & Seppo Kantonen  

Bob Telson: Calling You (1987)

Duke Ellington & James “Bubber” Miley: Black and Tan Fantasy (1927)

 

Kamariorkesteri Avanti!

Tomas Djupsjöbacka, kapellimestari

Heikki Kossi, foley-artisti

Emmi Pennanen, tanssi

Sami Klemola: Jack and the Specifics (2017)

The Forest

Man in the Cabin

The Crash

Intermezzo

Friction

Underwater

Message deleted

Tom, Jack and bipolar Jerry

Machina

Cadenza

Exit

Still life

 

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO)

Antti Tikkanen, viulu

Max Richter: Four Seasons Recomposed (2012)

Spring

Summer

Autumn

Winter

Share This Event

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tiedot

Päivämäärä:
15.9.2020
Aika:
19:00
Tapahtumaluokka:
Liput:
https://www.ticketmaster.fi/event/284603

Tapahtumapaikka

Musiikkitalo
Mannerheimintie 13a
Helsinki, 00100
+ Google Map
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto