Taiteilijat

Julia Wolfe

Avantin XXXVII Suvisoiton taiteellinen suunnittelija on Julia Wolfe.

Julia Wolfe (s. 1958) on amerikkalainen säveltäjä ja musiikin professori New Yorkin yliopistossa. Wolfe on säveltänyt merkittävän määrän teoksia erityisesti jousille kvartetista täysorkesteriin. Säveltäjä ammentaa inspiraatiota folk-, taide- ja rockmusiikista tuomalla modernia herkkyyttä kuhunkin tyylilajiin – samalla kaataen niiden välisiä seiniä. Wolfe on palkittu Pulitzer-musiikkipalkinnolla vuonna 2015, minkä lisäksi hän oli 2016 MacArthur-stipendiaatti. Julia Wolfe on New Yorkin legendaarisen musiikkikollektiivin Bang on a Can’in perustaja ja yksi taiteellisista johtajista.

https://juliawolfemusic.com/ 

Trio Mediæval

Laulutrio Trio Mediæval eli Linn Andrea Fuglseth, Anna Maria Friman ja Jorunn Lovise Husan on vuonna 1997 perustettu lauluyhtye, joka on erikoistunut keskiaikaisen musiikin esittämiseen.

https://www.triomediaeval.no/

Colin Currie

Skotlantilainen lyömäsoittajavirtuoosi Colin Currie esiintyy solistina Julia Wolfen riSE and fLY -teoksessa, joka on ainutlaatuinen vartalokonsertto lyömäsoittajalle.

Currie on menestynyt soolo- ja kamarimusiikkitaiteilija, jota ylistetään muun muassa aikamme ”lyömäsoittajien huipuksi”. Currie on monien nykypäivän johtavien säveltäjien ja kapellimestarien suosikkisolisti, ja hän on tuttu näky maailmankuulujen orkesterien solistina.

https://www.intermusica.co.uk/artist/Colin-Currie

https://www.colincurrie.com/ 

Brad Lubman

Yhdysvaltalainen kapellimestari ja säveltäjä, Brad Lubman, on yli kahden vuosikymmenen aikana saanut laajaa tunnustusta monipuolisuudestaan, hallitsevasta tekniikastaan ​​ja oivaltavista tulkinnoistaan. Lubman saapuu Avantin kapellimestariksi ensimmäistä kertaa ja johtaa Suvisoitossa kaikki kolme Avanti-salin isoa konserttia.

https://en.karstenwitt.com/artist/brad-lubman 

https://brad-lubman.com/

József Hárs

Toinen Suvisoiton kapellimestareista on yksi Avantin luottokumppaneista, valloittava József Hárs. Suomalais-unkarilainen József Hárs on kapellimestari, joka vaikuttaa aktiivisesti myös Suomen huippumuusikoiden riveissä. Hárs toimii Radion sinfoniaorkesterin soolokäyrätorvensoittajana ja johtaa säännöllisesti useita suomalaisorkestereita. Kotimaassa ja ulkomailla Hárs on konsertoinut esimerkiksi nykymusiikkiyhtye Uusinta Ensemblen kanssa.

https://jozsefhars.com/

Mark Stewart

Multi-instrumentalisti, laulaja, laulunjohtaja, säveltäjä ja soitinvalmistaja Mark Stewart on esittänyt ympäri maailmaa niin vanhaa kuin uudempaa musiikkia. Bang on a Can All Stars -kitaristi on kiertänyt ja levyttänyt myös Paul Simonin kanssa. Suvisoitossa Stewart tarttuu muun muassa Steve Reichin teokseen Electric Counterpoint.