Ultrakromatiikkaa – Avanti! Ritarihuoneella 6.11.2017

Ma 6.11.2017 klo 18
Ritarihuone, Ritarikatu 1, Helsinki
Tomas Djupsjöbacka, kapellimestari
Elisa Järvi, 1/4-sävelaskelpiano
Eero Saunamäki, nokkahuilu

Avanti! on yli kolmen vuosikymmenen ajan ollut Suomen musiikkielämän uusien tuulien suunnannäyttäjä. PianoEspoon konsertissaan orkesteri kantaesittää Sampo Haapamäen uuden, neljäsosasävelaskelpianolle sävelletyn konserton sekä Jukka Tiensuun nokkahuilukonserton. Solisteina nokkahuilisti Eero Saunamäki sekä pianisti Elisa Järvi, joka on yhdessä Haapamäen kanssa vuosien ajan kehittänyt neljäsosasävelaskelpianoa tarjoamaan säveltäjän yhä monipuolistuville sointivisioille tien koskettimistolle.

OHJELMA:
Charles De Lusse: Air à la Grecque (1760)
Jukka Tiensuu: Nokkahuilukonsertto  k.e.
Sampo Haapamäki: Neljäsosasävelaskelpianokonsertto k.e.

Konsertti on osa PianoEspoon 3.–19.11.2017 ohjelmaa.

Liput Lippupisteestä, hinnat sisältävät toimituskulut:
Normaalihinta 33,50 €
Eläkeläiset 27,50 €
Opiskelijat, työttömät, varusmiehet, lapset 17,50 €
Osta liput tästä

Elisa Järvi
Espoolainen pianisti Elisa Järvi valmistui musiikin tohtoriksi Sibelius-Akatemian DocMus-yksikön taiteilija­koulutuksesta vuonna 2011. Piano-opettajiin lukeutuvat mm. Margit Rahkonen, Hui-Ying Tawaststjerna, Konstantin Bogino, Juhani Lagerspetz ja Karin Merle. Uuden musiikin esityskäytäntöihin Järvi on syventynyt Kölnin musiikkikorkeakoulun sekä Darmstadtin ja Acanthesin kesäakatemioiden kursseilla. Hän on soittanut myös elektro­akustista musiikkia sekä eri kosketin­soittimia celestasta disklavieriin. Elisa Järvi on työskennellyt lukuisten suomalaisten ja ulkomaalaisten nykysäveltäjien kanssa, kantaesittänyt ja äänittänyt teoksia. Yhdessä säveltäjä Sampo Haapamäen kanssa hän on ollut kehittämässä uutta neljäsosasävelaskelpianokoskettimistoa. Soitin on ollut käytössä jo kahdesti mikrotonaaliseen musiikkiin erikoistuneen seitsenhenkisen MikroEnsemblen konserteissa.

Eero Saunamäki 
Eero Saunamäki opiskeli Sibelius-Akatemiassa nokkahuilunsoittoa ja saksofoninsoittoa ja valmistui molemmissa soittimissa suoritettujen A-tutkintojen jälkeen vuonna 2010. Saunamäki on ollut viime aikojen aktiivisin uuden nokkahuilumusiikin tilaaja ja kantaesittäjä Suomessa: hän on kantaesittänyt yli 20 nykymusiikkiteosta nokkahuilulle kotimaisilta ja ulkomaisilta säveltäjiltä, järjestänyt nokkahuilumusiikin konsertteja, ollut mukana improvisaatio- ja poikkitaiteellisissa produktioissa sekä orkestereiden solistina. Saunamäki työskentelee puupuhallinten erikoissoittajana Kaartin soittokunnassa, opettajana Sibelius-Akatemiassa, freelance-muusikkona sekä muusikkona kevyen musiikin kokoonpanoissa. Saunamäki on myös Suomen nokkahuiluseuran perustajajäsen ja puheenjohtaja. Hän sai apurahaa nokkahuilukonserton tilaamiseen Suomen kulttuurirahastolta, Wihurin rahastolta sekä Rutzyn rahastolta.

Avanti! sai Suomen Kulttuurirahaston tukemalta Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahastolta apurahan Sampo Haapamäen sävellyksen tilaamiseen. Sibeliuksen seuraajat -apurahoja jaettiin Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n jäsenorkestereille, jotka tilasivat teokset Suomen Säveltäjät ry:n jäseniltä. Kaikki teokset kantaesitetään Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden aikana.

Sibeliuksen_seuraajat_WEB_ISO_LOGO_VALKOINEN_170424