Avanti! ja Suomen luonnonsuojeluliitto yhteistyöhön

Avanti! ja Suomen luonnonsuojeluliitto ovat aloittaneet yhteistyön Idyllistä katastrofiin- konsertin merkeissä. Avantin syksyn suurin konsertti järjestetään 8.11. klo 19 Merikaapelihallissa ja konsertin lipputuotto ohjataan kokonaisuudessaan ilmastotyöhön Suomen luonnonsuojeluliiton kautta.

Ilmastonmuutosta kommentoiva ja tämän teeman ympärille koottu ohjelmisto alkaa idyllistä ja kulkee kohti katastrofia. Lavalle nousevat Avantin suuri sinfoniaorkesteri kapellimestarinaan József Hárs, baritoni Tommi Hakala sekä mieskuoro Otaniemen Kaiku Tapani Länsiön johdolla. Osana konserttia kuullaan myös mielenkiintoiset asiantuntijapuheenvuorot Helsingin yliopiston evoluutiopaleontologian emeritusprofessori Mikael Forteliukselta ja Ilmatieteenlaitoksen tutkimusprofessori Hannele Korhoselta.

Konsertin lipputuotto lahjoitetaan Suomen luonnonsuojeluliiton kautta ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön. Konsertin liput on hinnoiteltu neljään eri kategoriaan, joista yleisöllä on mahdollisuus valita itselleen sopivin summa. Lippujen hinnat liikkuvat 10 €–250 € välillä, jotta jokaisella on halutessaan mahdollisuus osallistua konserttiin ja samalla tukea ilmastonmuutoksen vastaista työtä. Lipunmyynti on nyt avoinna. Tervetuloa mukaan kuulemaan säveliä ja sanoja ilmaston nykytilasta ja tekemään samalla hyvää!

”Ilmaston kuumeneminen voidaan vielä pysäyttää ja sen haitallisiin vaikutuksiin sopeutua. Mutta se vaatii ennennäkemätöntä yhteiskunnallista muutosta. Tällä hetkellä kuljemme kohti ilmastokatastrofia. Se vaarantaa kaiken mitä rakastamme. Jokainen on tervetullut mukaan toimimaan elinkelpoisen maapallon puolesta”, muistuttaa Suomen luonnonsuojeluliiton suojeluasiantuntija Hanna Aho.

Tommi Hakala on tehnyt yhteistyötä lukuisten kapellimestareiden kanssa ja esittänyt merkittäviä rooleja koti- ja ulkomaisissa oopperatuotannoissa sekä konsertoinut aktiivisesti ympäri maailmaa. Konsertissa Hakala tulkitsee kaksi resitatiivia ja aarian Joseph Haydnin oratoriosta Luominen.

Kunnianhimoinen ja moneen taipuva mieskuoro Otaniemen kaiku esittää yhdessä Avantin orkesterin kanssa Albert W. Ketelbeyn orkesteriteoksen In Monastery Garden. Konsertin muita säveltäjänimiä ovat mm. Sibelius, Adams, Skrjabin ja Scielsi.

Lipunmyynti osoitteessa: https://tixfi.fi/fi/avanti/buyingflow/tickets/12219/7638