Kesäkonserttisarja huipentuu Esa-Pekka Salosen johdolla – elokuu täynnä konserttitarjontaa

Avantin ainutkertainen kesäkonserttisarja Porvoossa tulee päätökseensä elokuussa. Luvassa on kuitenkin vielä monta upeaa konserttia kaikenlaisen musiikin ystäville.

Useimmin San Franciscon sinfoniaorkesterin ja eurooppalaisten huippuorkesterien johdossa nähtävä Esa-Pekka Salonen ehtii kesällä viettämään aikaa myös Suomessa, mistä avantilaiset ovat varsin innoissaan. Avantin perustajajäseniin kuuluvan Salosen johtamassa konsertissa sunnuntaina 15.8. Taidetehtaan Avanti-salissa kuullaan Suomen ensiesitys kapellimestari-säveltäjän Saltat Sobrius -teoksesta. Keskiaikaa henkivässä konsertissa Avantin puhaltajat tarttuvat harvemmin kuultavaan Richard Straussin sinfoniaan puhallinsoittimille sekä kamarikokoonpanot esittävät Anneli Arhon ja Guillaume de Machaut’n teoksia.

Porvoon Raatihuoneentorilla Avanti tarjoilee musiikkia jo heti ensi viikolla kahteen otteeseen. Torstaina 5.8. torin valtaavat Päivätanssit, kun fagotisti Erkki Suomalainen ja alttoviulisti Wu Pei-Yi johdattavat toriyleisöä suomalaisten tangojen tunnelmaan. Perjantain 6.8. Ylilyöntejä-konserteissa Avantin lyömäsoittajat Antti Suoranta, Antti Ohenoja sekä Walter Witick ottavat puolestaan torin äänimaailman haltuunsa.

Lapsille ja lapsenmielisille on luvassa lauantaina 28.8. konsertti Kosketa musiikkia. Yleisötyöammattilainen ja musiikkipedagogi Tuula Jukola-Nuortevan suunnittelema lastenkonsertti tuo musiikin kosketusetäisyydelle. Avantin muusikot siivittävät lapset piirtämään ja maalaamaan tässä kuvataiteita sekä musiikkia yhdistävässä konsertissa.

Kesäkonserttisarja kulminoituu elokuun lopussa sunnuntaina 29.8. Taidetehtaan Avanti-saliin, jossa kuullaan pianovirtuoosi Emil Holmströmin esittämänä Sampo Kasurisen teos Helvetinkone disklavier-fyygelille. Konsertin aloittaa maailman vaikeimmaksi pianoteokseksi kuvailtu Maurice Ravelin Scarbo teoksesta Gaspard de la nuit.

Turvallisesti musiikkielämysten äärelle

Avantin kesä 2021 on ollut monella tapaa poikkeuksellinen. Kesäkonserttisarjassa Porvoossa on kuultu jo kahdeksana päivänä tuplakonsertteina monipuolisia konserttielämyksiä pienille mutta sitäkin rakkaimmille yleisöille. Lisäksi Suvisoitto-festivaalimme 30.6.–4.7. keräsi kiitettävän määrän kuulijoita yhteensä yhdeksään konserttiin, joista kaksi olivat loppuunmyytyjä. Vauhdikkaasti kulunut kesä on osoittanut, miten tärkeää taide on niin yleisölle kuin sen tekijöillekin.

Myös tuleviin konsertteihin Avanti suosittelee vahvasti kasvomaskin käyttöä sekä pitämään huolta hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Yleisöä kehotetaan pitämään turvavälit muihin seurueisiin myös aulassa ja jonotustilanteissa. Salissa istutaan turvavälein. Kiitos, kun teet kanssamme tapahtumista turvallisia!

Ilmaiskonsertteihin yksi poikkeus

Raatihuoneentorin ulkoilmakonsertit ovat ilmaisia ja niihin on vapaa pääsy. Lastenkonserttiin sekä Helvetinkoneeseen on ilmoittauduttava ennakkoon konserttien rajallisten yleisökapasiteettien vuoksi. Poikkeuksen ilmaisiin kesäkonsertteihin tekee Avantin & Esa-Pekka Salosen 15.8. konsertti, jonka lipunmyynti alkaa pe 30.7. klo 9 Lippupisteen verkkokaupassa.

Kesäkonserttisarjan järjestämisen ovat mahdollistaneet Porvoon kaupunki, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Taiteen edistämiskeskus, Aktiasäätiö Porvoo sekä Svenska Kulturfonden. Kesäkonsertit soivat osana Porvoon 675-juhlavuotta.