Veli Kujala

AUF-päiväkonsertti Accordion Expanded siirtyy syyskuulle

Avantin Accordion Expanded -konsertti siirtyy syyskuulle. Uusi ajankohta on 23.9.2021 klo 13.00. Jo ostetut liput (ed. 10.6. konserttiin) siirtyvät automaattisesti uuteen konserttipäivään. Mikäli uusi konserttipäivä ei sovi, liput voi palauttaa 30.6.2021 saakka, ja palautuksia hoitaa Ticketmaster. Ohjeet lippujen palautukseen löydät täältä. Kaikille lipun ostaneille, jotka ovat antaneet sähköpostiosoitteensa oston yhteydessä, on lähetetty tiedote ohjeineen myös sähköpostitse.

**

Kamariorkesteri Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) jatkavat AUF-yhteistyötään päiväkonserttisarjalla Musiikkitalon Paavo-salissa. Sarjaan kuuluva Avantin Accordion Expanded -konsertti järjestetään 23.9.2021 klo 13.00.

Konsertissa kuullaan Avantin jousikvartetin ja harmonikkataiteilija Veli Kujalan esittäminä teoksia, joissa harmonikka näyttelee monta roolia.

Aikakaudet ja tyylilajit läpileikkaavan konserttiohjelman avaa maaliskuussa 100-vuotissyntymäpäiviään viettäneen Astor Piazzollan kuuluisimpiin teoksiin lukeutuva Adios Nonino. Piazzolla sävelsi kappaleen surutyönä isänsä muistolle vuonna 1959. Adios Nonino on sävelletty bandoneonille, kuten myös Lotta Wennäkosken Amorti, jonka harmonikkaversio kuullaan konsertissa ensiesityksenä.

Konsertin nykymusiikkiteoksiin kuuluvat myös Hans Abrahamsenin nokturnot, Wolfgang Rihmin ”tilkkutäkkisarjan” neljäs osa Fetzen 4 ja Georg Katzerin napakka duo SaitenZungenspiel. Veli Kujalan oma sävellys MiXi, on puolestaan sävelletty mikrosävelaskelharmonikalle ja jousikvartetille. Teos kuullaan konsertin päätösnumerona.

Antonín Dvořákin bagatellit hitsaavat konserttiohjelman yhteen. Bagatellien harmoniosuudet soitetaan konsertissa harmonikalla, joka kuuluu harmonin kanssa samaan vapaalehdykkäkielisten kosketinsoittimien perheeseen.

Konsertissa istutaan turvavälein, liput myydään numeroimattomana ja niitä on saatavilla vain rajoitettu määrä. Tutustu konsertin ohjelmaan ja osta liput osoitteessa: https://musiikkitalo.fi/tapahtumat/auf-avanti-accordion-expanded/

Musiikkitalon ryhmämyynti palvelee p. 020 707 0426 ma–pe klo 10–14 ja sähköpostitse [email protected].