Ladataan Tapahtumat

AUF: Musiikkia kaikille – Kolme orkesteria jälleen yhdessä

14.9.2021 klo 19:00 - 21:00

Voit nauttia musiikista paikan päällä Musiikkitalossa tai katsoa livestriimin Helsinki-kanavalta. Maksuton striimikonsertti on katsottavissa tiistaista 14.9.2021 klo 19 alkaen kahden viikon ajan, tiistaihin 28.9.2021 klo 24 asti.

Konsertti radioidaan ja se lähetetään Yle Radio 1:ssä torstaina 16.9.2021 klo 19:02. Konsertin voi kuunnella myös Yle Areenasta tiistaihin 12.10.2021 asti.

AUF:
Kamariorkesteri Avanti!
UMO Helsinki Jazz Orchestra
Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO)
 

Taavi Oramo, kapellimestari 

Ohjelma:
Arvo Pärt (1935–): Fratres
Michael Torke (1961–): Adjustable Wrench
Henry Purcell (1659–1695): The Fairy Queen Suite & The Fairy Queen Suite, sov. Ursula Reicher
Helena Winkelman (1974–): Papa Haydn’s Parrot
Sampo Kasurinen (1990–): Do Androids Dream (kantaesitys) 

Syyskuun AUF-konsertissa pääkaupungin itsenäiset orkesterit Kamariorkesteri Avanti!, UMO Helsinki Jazz Orchestra ja Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) kokoavat voimansa rajoja rikkovassa mutta tyylejä ja aikakausia yhdistävässä konsertissa Musiikkitalolla. Avantin, UMO Helsingin ja FiBOn muusikot esittävät yhdessä ja erikseen teoksia, joissa kohtaavat vanha ja uusi, kevyt ja vakava. Orkestereita johtaa musiikin monitaituri ja kapellimestari Taavi Oramo.

Arvo Pärtin Fratres (1977) on hänen tuotantonsa ajaton kivijalka, nyt versiona jousille ja lyömäsoittimille. Amerikkalaisen Michael Torken Adjustable Wrench (Säädettävä jakoavain, 1987) on minimalistinen työkalu erilaisten soitinyhdistelmien käsittelyyn ja energian esiin vääntämiseen.

Henry Purcellin The Fairy Queen pursuaa iskeviä barokkitansseja, jigejä ja hornpipeja, jonka kaltaisia on kuultu Sormusten herran Konnussa ja Game of Thronesin Westerosissa. Ne kääntyvät sujuvasti jazziksi itävaltalaissäveltäjä Ursula Reicherin sovituksissa, joita esittää UMO Helsinki. Purcellin alkuperäisiä versioita soittaa luonnollisesti Suomalainen barokkiorkesteri.

Haydnilla oli oikeasti papukaija, joka oppi kutsumaan isäntäänsä nimeltä ja laulamaan hänen teemojaan. Sveitsiläissäveltäjä Helena Winkelmanin jousikvartetossa Papa Haydn’s Parrot (Haydn-papan papukaija, 2016) lemmikki käsittelee Haydnin ”Lintu”-kvarteton op. 33 aiheita omasta ja nykyajan näkökulmasta. Teoksen tulkitsee Avanti!-kvartetti.

Konsertin kantaesitys on jazzsaksofonistina mainetta niittäneen Sampo Kasurisen uusi teos, joka on räätälöity AUF-orkesterien ainutkertaiselle kokoonpanolle: ”Tavoitteenani on löytää sellainen sävellyksellinen kokonaisuus, joka enemmänkin sulauttaisi orkestereita yhteen kuin rakentaisi tyylillisiä vastakkainasetteluja. On melko varmaa, että teos tulee sisältämään vaikutteita niin jazzmusiikista, barokkiperinteestä kuin nykymusiikin puolelta.”

Konsertin kesto noin 2 tuntia, sisältää väliajan.

Konsertin käsiohjelma löytyy täältä.

Lippujen hinnat:
Kolme hintakategoriaa (etu=1, sivut=2, takaosa=3):
1) normaali lippu: 41€ / alennuslippu 33€
2) normaali lippu: 29€ / alennuslippu 21€
3) normaali lippu: 23€ / alennuslippu 18€
Huom. lippuihin lisätään Ticketmasterin toimitusmaksut

 

UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa monenlaista musiikkia jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. umohelsinki.fi

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) tunnetaan taidokkaista esityksistään, rohkeista ja innovatiivisista työskentelytavoistaan ja luovasta ohjelmistosuunnittelustaan. fibo.fi

Share This Event

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tiedot

Päivämäärä:
14.9.2021
Aika:
19:00 - 21:00
Hinta:
€18 - €41
Tapahtumaluokka:
Liput:
https://www.ticketmaster.fi/event/295483

Tapahtumapaikka

Musiikkitalo
Mannerheimintie 13a
Helsinki, 00100
+ Google Map
Kotisivu:
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Järjestäjä

Ticketmaster.fi